آیا کسب و کار من نیاز به باشگاه مشتریان دارد ؟

۱۳۹۸/۷/۱۳
۰ نظر

اولین سوال قبل از راه اندازی باشگاه مشتریان این است که شما به دنبال چه هستید , آیا باشگاه مشتریان برای کسب و کار شما نیاز است یا خیر ؟ آیا شما امکان پیاده سازی یک سری سیاست برای کسب و کار خود را دارید ؟ شما قادر هستید برنامه های مربوط به سیاست فروش را به مدت حداقل برای 6 ماه اجرا کنید یا خیر ؟ این سوالات را بپرسید و اگر پاسخ شما مثبت بود ادامه بدهید , اینجا هیچ تغییر آنی قرار نیست اتفاق بی افتد و این را بدانید باشگاه مشتریان قرار نیست تمام مشکلات شما را رفع کند , این موارد و مسائل درج شده بر اساس تجربه 15 ساله بازاریابی و فروش به همراه ارتباط مستقیم 7 ساله با مدیران کسب و کارهای مختلف تنظیم گردیده و در اختیار شما سروران گرامی قرار میگیرد.

ابتدای به امر در مورد باشگاه مشتریان و اهدافی که میبایست در باشگاه مشتریان دنبال شود اشاره میکنم. هدف ما از راه اندازی باشگاه مشتریان وفادار سازی است ( loyalty ) , وفادار سازی مشتری , این نکته را بخاطر بسپارید ( وفادار سازی مشتری ). چه عواملی در وفادار سازی مشتری تاثیر دارد , من به اختصار به شما سروران گرامی توضیح میدهم.

1- کیفیت کالا و خدمات 2- محیط کسب وکار شما 3- نحوه برقراری ارتباط با مشتریان

شما چنانچه محیط خوب و ارتباط خوبی با مشتریان داشته باشید ولی کالا و خدمات شما دارای کیفیت مورد انتظار مشتری نباشد عملیات وفادار سازی با مشکل مواجه میگردد. پس برای وفادار سازی ما به هر 3 گزینه نیاز داریم. مثال رستورانی را برای شما میزنم که محیط لوکسی دارد و پرسنل همه آموزش دیده هستند و برخورد فوق العاده ای با مشتریان دارند ولی غذا کیفیت مناسبی ندارد ( بارها برای همه ما این اتفاق افتاده ) , به نظر شما از هر 100 نفر چند نفر مجدد به این رستوران مراجعه میکنند ؟؟؟؟

پس ما با در نظر گرفتن این که شما به کیفیت و محیط کسب و کار خود اهمیت میدهید و نواقص احتمالی را شناسایی و رفع میکنید به مبحث نحوه برقراری ارتباط با مشتری میپردازیم.

برای همه ما پیش آمده شاهد این باشیم که 2 سوپر مارکت کنار هم با اندازه , امکانات و شرایط تقریبا یکسانی کنار هم قرار دارند , قاعدتا باید مشتریان بین این  2 سوپر مارکت تقسیم شوند ولی ما بیشتر اوقات شاهد این هستیم که یکی سهم بیشتری از مشتریان آن محل دارد , وقتی در بطن ماجرا وارد میشویم نحوه برخورد فروشنده است که بر روی ما تاثیر میگذارد تا انتخاب کنیم از کدام یک خرید کنیم , یک برخورد گرم باعث میشود ما آن فروشنده را انتخاب کنیم نه آن سوپر مارکت !!!! بله حقیقت رشد در شرایط یکسان همین نکته است.

حال به اصل مطلب برویم : باشگاه مشتریان چه کاری برای ما انجام میدهد, در مثال بالا از تاثیر رفتار فروشنده بر مشتری گفتیم *** این نکته را در نظر بگیرید مشتریان دوست دارند مورد توجه قرار بگیرند *** نکته جادویی توجه کردن به مشتری است , باشگاه مشتریان این حس توجه را به مشتری القا میکند * شما یک مشتری ویژه برای ما محسوب میگردید* , باشگاه مشتریان به شما این فرصت را میدهد تا با مشتری خود دقایقی را به گپ و گفت بگذرونید , از اون اطلاعات و مشخصاتی را بپرسید و در انتها با لبخندی از مشتری خداحافظی کنید. این مکالمه شامل دریافت اطلاعات هویتی مشتری , شغل , علاقه مندی ها و خریدش میگردد. باشگاه مشتریان این امکان را میدهد تا به مشتری خودتون یک کارت هوشمند ارائه بدهید * این کارت حس مثبت ویژه بودن را به مشتری القا میکند * کارتی با مشخصات فروشگاه و یا کسب و کار شما که قرار است داخل کیف مشتری شما قرار بگیرید و هر بار او کیف پول خود را باز میکند کارت اهدایی شما را ببیند , این کارت به غیر از القای حس ویژه بودن یک حس دیگر را به مشتری القا میکند و آن هم این است * من از جایی خرید میکنم که معتبر است *. بله این از معجزات یک کارت ساده است که در یک فرآیند وفادارسازی شاهد تاثیرات آن بر روی یک کسب وکار هستیم. هر بار مشتری ما به ما مراجعه میکند ما از طریق کارت هوشمند شناسایی میکنیم , نیازی نیست نام همه مشتریان را به خاطر بسپاریم , نیاز نیست بدانیم آخرین بار کی به ما مراجعه کرده و خرید آن چه بود , همه این موارد را نرم افزار به ما میگوید , نرم افزار میگوید نام مشتری ما چیست , آخرین بار کی خرید کرده و چه کالا یا خدماتی را خریداری کرده , این بار فقط نیاز هست ما از او یک سوال بپرسیم , از خرید قبلی خود راضی بودید ؟؟ این ارتباطی موثر با مشتری است. این همان توجه ایی است که مشتری نیاز دارد , به یاد داشته باشید افزایش فروش با تسخیر قلب ها اتفاق می افتد.

ارادتمند شما : بهزاد محمدی
جهت سفارش نرم افزار باشگاه مشتریان و متعلقاتش از بسته های جذاب آریا پرداز استفاده نمایید.

۰ نظر داده شده
دیدگاه خود را بنویسید